VAUVA- JA 1V KUVAUS

Tältä sivulta löydätte tietoa vauva- ja 1-vuotis kuvaukseen liittyen.

Kuvaukseen valmistautuminen

Tervetulosivustolla on linkki lomakkeeseen, jonka täyttämällä autatte minua valmistautumaan kuvaukseen ja ottamaan huomioon toiveenne ja tarpeenne kuvien suhteen. Kuvauskysely -lomakkeen voi täyttää ja lähettää jo nyt, mutta viimeistään 1 viikko ennen kuvausta. Sivustostani ja galleriasta käy ilmi kuvaustyylini ja jos on siellä on jotain erityistä mikä miellyttää, niin siitä voi mainita myös kuvauslomakkeessa. Myös Pinterest on hyvä apu inspiraation hakemisessa, mutta kuvaajan tyyli ja realiteetit on hyvää pitää mielessä – tässä on aiheeseen liittyvä erinomainen artikkeli.

Kuvauspaikka ja kuvauksen kesto

Kuvausaika on noin 1 tunti. Tämän ajan sisällä voimme kuvata joko Helsingin studiossani tai miljöössä. Studion osoitteen ja reittiohjeet löydätte tervetulosivuston Studio -osiosta.

Vaatteet

Puolivuotias on itsessään jo niin suloinen, ettei kaipaa paljoakaan ”koristelua”. Vauvoja kuvataankin usein pelkissä pöksyissä tai bodeissa. Mikäli teillä on kuitenkin mielessä jokin asu vauvalle, suosittelen ottamaan mukaan myös yhden pelkistetymmän vaihtoehdon. Studiossani on myös jonkin verran pöksyjä, bodyasuja, hattuja ja muita asusteita, joita voidaan hyödyntää vauvakuvauksissa.

Valitkaa taaperoikäiselle tai vanhemmalle lapselle heidän luonnettaan korostava asu. On tärkeää, että lapsi viihtyy asussa ja pystyy liikkumaan siinä vaivatta, varsinkin kun kuvaamme ulkona. Jo lapsella on sukat tai sukkahousut niin kiinnitättehän huomiota niiden valintaan etteivät ne vie liikaa huomiota. Sukan pohjien tulee olla siistit ja yksiväriset, sillä lapsen istuessa lattialla sukan pohjat näkyvät. Hyvä vaihtoehto on kuvata ilman sukkia, mutta tällöin kaikkien kuvattavien tulisi olla paljain jaloin (kun kuvassa on useampi henkilö). Vaatevalintoja miettiessä kannattaa lukaista myös Miten pukeutua -osio.

Rekvisiitta ja taustat

Studiostani löytyy rekvisiittaa, jota voidaan hyödyntää kuvauksissa. Minulla on mm. pieniä tuoleja, taljoja, koreja, suloiset nukenrattaat, vanha kelkka… Kuvaan ei kannata kuitenkaan tuoda liikaa rekvisiittaa, jottei se vie huomiota kuvattavasta. Voitte kertoa mahdollisista rekvisiittatoiveista Kuvauskysely -lomakkeessa. Ilmoitattehan myös mikäli tuotte mukananne omaa rekvisiittaa.

Kuvauksen aikana on mahdollista vaihtaa lattiaa / taustoja pariin kertaan. Minulla on muutamia erilaisia puujäljitelmälattioita sekä taustavaihtoehtoja. Myös taustojen väri- ja tyylitoiveista voi mainita Kuvauskysely -lomakkeessa.

Muuta huomioitavaa

Varmistattehan, että lapsi on levännyt ja syönyt ennen kuvausta. Nälkäinen tai väsynyt lapsi on vaikea saada viihtymään kuvauksissa, joten lapsen mukavuuden, kuvauksen sujuvuuden ja kuvien onnistumisen kannalta tämä on erittäin tärkeää. Studiolla ei ole tällä hetkellä ruuan lämmitys mahdollisuutta, joten otattehan tämän huomioon mikäli tuotte mukana jotain evästä.

Lapselle voi olla hyvä ottaa mukaan rusinoita, maissinaksuja tms. jota voidaan tarvittaessa käyttää houkuttimena tai innostamaan lasta olemaan kameran edessä.

Kuvaustilanteessa on hyvä, että joko vanhemmat tai kuvaaja viihdyttää vauvaa, ei molemmat. Jos hauskuutuksia tulee joka puolelta, lapsi hämmentyy eikä tiedä mihin suuntaan katsoa eikä osaa oikein keskittyä hauskuuttamiseen. Ideaaleinta on jos vauva innostuu hymyilemään valokuvaajalle, sillä tuolloin hän myös katsoo kohti kameraa. Toisinaan on ujompia vauvoja, jotka arkailevat ainakin aluksi ja tuolloin on parempi jos vanhempi toimii viihdyttäjänä. Mikäli vanhempi stressaa kuvaustilanteessa kun lapsi ei halua olla kuvattavana tai ei hymyile, lapsi vaistoaa sen ja hermostuu entisestään. Jos näyttää siltä että lapsi tarvitsee tauon, unohdamme kameran hetkeksi ja jatkamme kun lapsi on taas halukas kameran eteen.

Kamerat ja kuvaaminen

Joskus asiakkaat haluavat napsaista kuvaustilanteesta kännykkäkuvan ja tämän on ok, mutta pyytäisin ettei varsinaisia asetelmia kuvattaisi omilla kameroilla. Asiakas saa kaikista ostamistaan kuvista myös Internettiin ja puhelimeen soveltuvat kuvatiedostot, joita voi halutessaan käyttää esimerkiksi puhelimen taustakuvana tai Facebookin kansikuvana. Kiitos ymmärryksestänne tämän suhteen!

TAKAISIN TERVETULOSIVUSTOLLE

seuraa @lauraschneiderphotography

hello@lauraschneider.fi

045 136 0053

helsinki, espoo, vantaa, pääkaupunkiseutu